Κανόε Καγιάκ – SUP

Τμήμα Κανόε Καγιάκ

Το τμήμα Κανόε Καγιάκ του Ν.Α.Ο.Β.Β. περιλαμβάνει τα αθλήματα του καγιάκ ταχύτητος ήρεμων νερών (flatwater sprint), και του ωκεανίου κανοέ (surfski).

Λειτουργούν στον Ν.Α.Ο.Β.Β. όλο τον χρόνο τμήματα παίδων, νέων προσαρμοσμένα σε όλους τους βαθμούς εμπειρίας των αθλητών. Μοναδική προϋπόθεση η γνώση κολύμβησης. Ηλικίες από 6-7 ετών (ανάλογα και με το σωματότυπο). Τα Τμήματα λειτουργούν κάθε Σαββατοκύριακο για αρχαρίους και την αγωνιστική ομάδα, η δε αγωνιστική ομάδα κάνει προπονήσεις και σε εργάσιμες ημέρες.

 

Τμήμα Sup

Όρθια Κωπηλασία (Stand Up Paddling). Είναι φανταστικός τρόπος για να ασκηθείς στη θάλασσα και θεωρείται πολύ πιο εύκολο (και γρήγορο) να μάθεις πώς να το κάνεις από ό,τι το surfing. Δε χρειάζεται να ανησυχείς για το πώς θα ισορροπήσεις πάνω στο κύμα, οπότε μπορείς απλώς να ξεκινήσεις να κωπηλατείς και να γυμνάζεις τα χέρια σου.

Στην πιο αρχάρια εκδοχή του, η όρθια κωπηλασία είναι πολύ διασκεδαστική για άντρες και γυναίκες σε θάλασσες που δεν έχουν έντονα κύματα, αλλά και σε ποτάμια. Στην πιο extreme εκδοχή του μιλάμε για σπορ με μεγάλη δυσκολία που θέλει πολύ καλή φυσική κατάσταση και μυϊκή δύναμη.

Βοηθά στην ισορροπία και ασκεί τον κορμό και τους μεγάλους μυς που βρίσκονται γύρω από τη μέση, τους γοφούς και τους γλουτούς. Θερμίδες που θα κάψεις; 500-700 την ώρα.

Το νέο αυτό άθλημα θεωρείται μία εξαιρετική γυμναστική. Το μυστικό για να παραμείνεις όρθιος πάνω στη σανίδα και να ισορροπείς σωστά είναι να είσαι χαλαρός και με ελαστικότητα.

ΧΟΡΗΓΟΙWebOlutionSurf Market4sportsSail DoctorMulti HullFunProShopEpathlon