Προπονητικός Αγώνας Varkiza Long Distance 20-21 Οκτωβρίου 2012

Varkiza Long Distance – Φθινόπωρο 2012

O Ναυτικός Αθλητικός Όμιλος Βάρης – Βάρκιζας διοργανώνει προπονητικό Long Distance αγώνα στις κατηγορίες σκαφών RS:X – Techno 293 – Formula, Slalom και Freeride.

Διαδρομή

long distance 2012 diadromi freeride

Η ιστορία

Το Varkiza Long distance πρόκειται για έναν αγώνα windsurf μεγάλης απόστασης που την διεξαγωγή του έχει αναλάβει ο Ναυτικός Αθλητικός Όμιλος Βάρης Βάρκιζας (ΝΑΟΒΒ). Υποστηρικτές της προσπάθειας είναι οι αναγνωρισμένες κλάσεις windsurf από την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία (ΕΙΟ) Hellenic Speed Slalom Windsurfing Assosiation (HSSWA) και Greek Formula Windsurfing Association ενώ είναι εμπνευσμένο από τον ‘Μαραθώνιο Βάρκιζας’ που διεξαγόταν κάθε χρόνο από το 1985 μέχρι το 1995.

Varkiza Long Distance 2011 STARTsmall

Η εξέλιξη

Η αναβίωση του αγώνα έγινε το Σεπτέμβριο του 2011 σημειώνοντας τεράστια επιτυχία με κύριο χαρακτηριστικό του, την ελεύθερη συμμετοχή σε όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας η επιπέδου. Αθλητές η μη, γυναίκες και παιδιά, όλοι είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν το όνειρο που κρύβει κάθε σερφίστας μέσα του, να σερφάρει στο ανοιχτό πέλαγος με ασφάλεια. Σερφίστες από όλη τη χώρα μαγνητίστηκαν κυριολεκτικά με την ιδέα. Η παραλία της Βάρκιζας γέμισε με χρώματα σε μία ατμόσφαιρα γιορτής. Κάτι τέτοιο στην Ελλάδα, έγινε για πρώτη φορά, δίνοντας την ευκαιρία σε χομπίστες και αθλητές, γυναίκες και παιδιά, να τρέξουν όλοι μαζί, να χαρούν όλοι μαζί, χωρίς κανένας να ενδιαφέρετε για την πρώτη θέση, αλλά για την συμμετοχή. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αγώνας παρουσίασε ρεκόρ συμμετοχών από κάθε άλλο αγώνα που είχε διοργανωθεί στη χώρα μας με αριθμό να φτάνει τις 158 συμμετοχές από όλη την Ελλάδα και με την ατμόσφαιρα στην παραλία της Βάρκιζας να θυμίζει λαϊκό μαραθώνιο windsurf. Χορηγός επικοινωνίας ήταν ο sport fm και sport day. Red Bull, moreradio.gr ήταν και αυτοί χορηγοί. Αντιπρόσωποι ειδών windsurf και surf shops προσέφεραν δώρα σε τυχερούς και νικητές. Ο ΝΑΟΒΒ μοίρασε αναμνηστικά διπλώματα σε όλους τους αγωνιζόμενους. Οι νικητές βραβεύτηκαν με κύπελλα και μετάλλια.

Πόστα ενημέρωσης

Νέα του αγώνα, εξελίξεις, φωτογραφίες-βίντεο, κατάταξη αθλητών και πολλά άλλα θα είναι διαθέσιμα στους ακόλουθους ιστότοπους:

  • www.naovv.gr ιστότοπος του ΝΑΟΒΒ
  • www.windsurfing.gr αποκλειστικό site για windsurf στην Ελλάδα
  • Facebook/Varkiza Windsurfing Activity/Εκδηλώσεις
  • www.formula-windsurfing-association.gr
  • www.speedslalom.gr
  • και στα αντίστοιχα facebook

Προκήρυξη Αγώνα

Αποτελέσματα

Οδηγίες Πλου

Δείτε φωτογραφίες

ΧΟΡΗΓΟΙWebOlutionSurf Market4sportsSail DoctorMulti HullFunProShopEpathlon